Cultuurbeurs Apeldoorn

De stichting Culturele Pleinmarkt organiseert
Op zaterdag 11 juni 2022 tijdens het Festival Amateurkunst de eerste ‘Cultuurbeurs Apeldoorn’. Daar bieden groepen en solisten op het gebied van muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater en literatuur aan om optredens te verzorgen voor instellingen, scholen, wijk- en buurtcentra die op zoek zijn naar leuke en passende activiteiten.

Rijkdom aan amateurgroepen en solisten
In Apeldoorn hebben we een rijkdom aan amateurgroepen en solisten op cultureel gebied. Die willen graag regelmatig optreden. Daar zijn nu beperkte mogelijkheden voor, zoals de Culturele Pleinmarkt, de Muziektent en Cultuur bij je Buur. Het zou mooi zijn als er in de rest van het jaar ook mogelijkheden tot optreden zijn. Anderzijds zoeken zorginstellingen, buurt- en wijkorganisaties, jongerencentra, en scholen vaak naar mogelijkheden om voor bewoners en deelnemers leuke activiteiten te organiseren. De Culturele Pleinmarkt brengt op de Cultuurbeurs de vraag vanuit de samenleving en het aanbod vanuit de cultuursector bij elkaar.

Contacten leggen en afspraken maken
De musici, zangers/koren, dansgroepen, theatermakers en beeldende kunstenaars zijn te vinden bij de statafels in de nieuwe foyer van Orpheus. Organisaties die op zoek zijn naar optredenden kunnen daar contacten leggen en afspraken maken. We houden er rekening mee dat vanwege de coronamaatregelen de contacten digitaal moeten plaatsvinden. In dat geval gaan we online speeddaten. Aanbieders krijgen 4 minuten tijd om zichzelf te presenteren. Organisaties pitchen concreet hun vraag en gaan met de aanbieder online in gesprek.

Ruil met gesloten beurzen
Op de website is te zien wie zich hebben aangemeld voor een optreden, dus organisaties kunnen van tevoren al nagaan wat het beste bij hen past. Zij kunnen nader kennis maken met de aanbieders en met hen bespreken wat hun mogelijkheden zijn en wanneer zij kunnen optreden.
In principe gaat het om een ruil met gesloten beurzen: organisaties bieden een podium en kunstenaars bieden een optreden. Maar soms zijn er onontkoombare kosten aan een optreden verbonden: dirigent, vervoer van instrument, schildermaterialen etc.

Men kan afspraken maken voor het hele jaar: van juni tot juni. Volgend jaar is er opnieuw een Cultuurbeurs.

 

Zij zoeken een optreden of activiteit

Zorgorganisatie KleinGeluk

Voor de locaties van Kleingeluk zijn wij regelmatig op zoek naar leuke optredens, zowel solisten, als shantykoren, duo's etc.

Contactpersoon Bettine Mons
Website www.kleingeluk.nl

Zorgorganisatie Stepping Stones

Wij zijn een woonzorgvilla in Apeldoorn (Villa Astra en Villa Marianna) en willen graag in contact komen met externe organisaties die optredens verzorgen.

Contactpersoon Cindy van der Geer
Website www.steppingstones.nl

Zorgorganisatie Pluryn Het Hietveld

Wij zijn op zoek naar optredens voor onze bewoners. Muziek, dans eigenlijk vinden we alles leuk, we hebben een hele diverse doelgroep, van 18 tot 80 jaar.

Contactpersoon Marieke Blok
Website www.pluryn.nl

Zorgorganisatie Passerel

Wij zoeken iemand die met instrumenten (kinder) liedjes wil zingen bij onze dagbesteding de Baskuul voor cliënten met een beperking.

Contactpersoon Karin Vallentgoed
Website www.de-passerel.nl

Zij bieden een optreden of activiteit aan

Vertelgenootschap

Wij vertellen verhalen voor alle leeftijden en alle soorten mensen.

Contactpersoon Lida Roegholt
Website www.vertelgenootschap.nl

LadieZfirst

LadieZfirst bestaat uit drie enthousiaste meiden (Suzan, Ellen en Yvonne), die diverse wereldhits ten gehore brengen. Dankzij hun kwaliteiten mogen de drie ladies zich sinds 2015 verheugen met een snel groeiende populariteit.
Het brede repertoire is geschikt voor de muzikale ondersteuning bij diverse (feestelijke) gelegenheden. LadieZfirst heeft plezier in het zingen en dat hoor je! De dames hebben alle drie een dijk van een stem.
Het repertoire kan het best vergeleken worden met een greep uit de Top 100 aller tijden. Het varieert van pop, rock & roll en blues tot raggae en soul en mooie luisterliedjes

De ideale live music voor elk evenement

Contactpersoon Yvonne Dal

Bajoes

Bertjo Harwig, Annette Keijzer, Dré Tiel Groenestege en Gerard Blonk. Nederlandstalig kwartet met eigen teksten en muziek. Kleinkunst die je op de huid komt!

Contactpersoon Bertjo Harwig
Website Kleinkunstkwartet (Facebook)

Rechts van het midden

Wij zijn een improvisatietheatergroep. We maken improvisatietheater, waarbij we met input van het publiek scènes neerzetten. Het tempo ligt hoog. We zijn daarmee niet voor alle doelgroepen geschikt, maar overleggen graag over de mogelijkheden. We treden graag (af en toe) op!

Contactpersoon Nanouk van Tol
Website Rechts van het midden - Improvisatietheater (Facebook)

Together Apeldoorn

Wij maken samen lekkere (Top 2000) muziek onder de toepasselijke naam “Together” - Apeldoorn, Dorine zingt en Michel begeleidt op gitaar en met zang!!
Van Rock&Roll tot de Zero’s, van ingetogen tot uitbundig, we passen ons daarbij aan, aan de ambiance die benodigd is, Listen to the music!

Contactpersoon Michel ter Horst
Website Together Apeldoorn of via Together Apeldoorn (Facebook) 

Kim en Andre

Wij zijn Kim & Andre, spelen en zingen als duo nu bijna 4 jaar samen (semi)-akoestische popnummers bij o.a. zorgcentra, CultuurBijJeBuur, huiskamer-concerten etc. Wij spelen hedendaagse en oude nummers met een eigen twist. Zoals nummers van Ed Sheeran, Ilse de Lange maar ook van Tracy Chapman en Bill Withers. Maximaal 3 sets van een half uur is mogelijk. We hebben een eigen geluidsinstallatie en de onkostenvergoeding gebeurt in goed overleg.

Contactpersoon Andre van Garling
Website kimenandre.nl

KSH Orkest Apeldoorn (Koninklijke Stedelijke Harmonie)

Wij presenteren als harmonieorkest alle soorten muziek, van klassiek in een modern jasje tot modern en alles wat daar tussen in zit.

Contactpersoon Gert Hop
Website www.ksh-apeldoorn.nl

Charlotte Woudenberg

Allerlei Nederlandstalige- en Engelstalige popsongs, geschikt voor allerlei gelegenheden. Songs zoals Koos Alberts, Willeke Alberti, Gerard Cox en Het Dorp en Hollandse hits zoals Andre Hazes, Tino Martin, maar ook voor kleine intieme settings met nummers van Miss Montreal, Claudia de Breij en Ramses Shaffy en Engelse ballads Whitney Houston, Norah Jones, Lucifer, Diana Ross maar ook songfestivalnummers en ABBA-repertoire.

Contactpersoon Charlotte Woudenberg
Website Charlotte Woudenberg, Zangeres (Facebook)

Elly Spruyt

Zang, diverse popsongs en repertoire met Billie Holiday en gedichten voorlezen.

Contactpersoon Elly Spruyt
Website Elly Spruyt (YouTube)

Hans Brouwer

Ik ben Hans Brouwer (73), ik zing liedjes en begeleid mijzelf op de gitaar. Ik kan een optreden verzorgen voor 2 tot 20 toehoorders/meezingers (onversterkt), uitbreidbaar tot ca 30 á 35 pers. (versterkt).

Contactpersoon Hans Brouwer, 055 - 541 30 70 
Website www.troubadourhans.nl

Amateurgroepen en solisten

die graag een optreden bieden

Wij zijn een organisatie

en op zoek naar optredens