Cultuurbeurs Apeldoorn

Op zaterdag 10 juni 2023 vindt de tweede ‘Cultuurbeurs Apeldoorn’ plaats van 12.00 uur tot 14.00 uur. Daar bieden groepen en solisten op het gebied van muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater en literatuur aan om optredens te verzorgen voor instellingen, scholen, wijk- en buurtcentra die op zoek zijn naar leuke en passende activiteiten.

Rijkdom aan amateurgroepen en solisten
In Apeldoorn hebben we een rijkdom aan amateurgroepen en solisten op cultureel gebied. Die willen graag regelmatig optreden. Daar zijn nu beperkte mogelijkheden voor, zoals de Culturele Pleinmarkt, de Muziektent en Cultuur bij je Buur. Het zou mooi zijn als er in de rest van het jaar ook mogelijkheden tot optreden zijn.

Anderzijds zoeken zorginstellingen, buurt- en wijkorganisaties, jongerencentra, en scholen vaak naar mogelijkheden om voor bewoners en deelnemers leuke activiteiten te organiseren. De Culturele Pleinmarkt brengt op de Cultuurbeurs de vraag vanuit de samenleving en het aanbod vanuit de cultuursector bij elkaar.

Contacten leggen en afspraken maken
De musici, zangers/koren, dansgroepen, theatermakers en beeldende kunstenaars zijn te vinden bij de statafels in de bovenfoyer van Orpheus. Zij kunnen met hulp van flyers en filmpjes het  gesprek aangaan met organisaties die op zoek zijn naar optredenden.  

 Op de website is te zien wie zich hebben aangemeld voor een optreden, dus organisaties kunnen van tevoren al nagaan wat het beste bij hen past. Zij kunnen nader kennis maken met de aanbieders en met hen bespreken wat hun mogelijkheden zijn en wanneer zij kunnen optreden.

Afspraken over vergoedingen
Wij laten aanbieders en vragers vrij  om afspraken te maken over vergoedingen. Sommige aanbieders hebben daar budget voor, andere niet of nauwelijks. Ook aanbieders kunnen verschillende kosten hebben: dirigent, vervoer van instrument, schildermaterialen etc.

Men kan afspraken maken voor het hele jaar: van juni tot juni. Volgend jaar is er opnieuw een Cultuurbeurs.

Aanmelden

Aanmelden groepen en solisten

als u zich wilt aanmelden voor een optreden

Aanmelden organisaties

als u zich wil aanmelden als locatie