altioszaal

programma

Hieronder vind je inhoudelijke informatie over optredens en/of uitvoerders/artiesten. Zij hebben de teksten zelf geschreven en aan ons opgestuurd. 

10.00 – 10.20 uur: Groentje kinderliedjestheater

Groentje de zeemeermin wil graag benen, en naar het vaste land. Zou haar droom uitkomen? En wat is Stippie de inktvis van plan? En wat voor schat is dat , en voor wie? Kom maar gezellig langs en dan komen we daar samen achter. 

Interactieve theater voor kinderen van 2 tot 8 jaar. 

10.20 – 10.50 uur: sietse terpstra

Sietse Terpstra is dichter, beeldend kunstenaar,  theater acteur en singer songwriter. Hij speelt en zingt poëtische liederen die hij zelf geschreven heeft, en begeleidt zichzelf op gitaar, piano en ukulele.

 Zie voor meer informatie www.sietseterpstra.nl 

11.00-11.20 uur: english theater

Hou je van liedjes uit de jaren 70-90? De lipsync-musical van English Theater Apeldoorn is dan een feest voor jou! Met hun leden uit 7 verschillende landen gaat de groep een aantal scènes opvoeren uit hun toneel Project Lipsync: Blondie vs. Queen.

Voor meer informatie zie https://www.englishtheaterapeldoorn.com/

11.30-11.50 uur: overdagkoor zoetgevooisd o.l.v. wilco stronks

Dit overdagkoor repeteert iedere week op de dinsdagmiddag van 13.15-15.15 in het Theehuis, Zilverweg 32 te Apeldoorn. Onder leiding dirigent/pianist Wilco Stronks zingen zij de mooiste evegreens van de jaren 60 tot nu. Niet al te moeilijke arrangementen worden er iedere week gezongen. De muziek zingen ze in het Nederlands, Engels, maar ook in het Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Er zijn geen toelatingseisen voor dit koor. Vooral mannen zijn (zoals bij ieder koor) extra van harte welkom. Bij Zoetgevooisd is naast het zingen de gezelligheid ook een belangrijk punt.

Zie ook wilcostronkskoren.nl

 

12.00-12.30 uur: aerial hammock & power pole

Voor Nils-Anders Grüben was uitgaan in zijn twintiger jaren synoniem voor dansen – een passie die tot op heden nog steeds vurig brandt. Tijdens het uitgaan stuitte Nils op een paal, probeerde wat uit en merkte hoeveel aandacht het trok. Hij bleek talent te hebben voor paaldansen en dat bleef niet onopgemerkt. Hij perfectioneerde zijn vaardigheden, lerend door vallen en opstaan, en af en toe wat professionele begeleiding. Toen hij mannelijke deelnemers zag schitteren op het nationaal kampioenschap paaldansen in 2015 drong tot hem door dat hij daar ook zijn mannetje kon staan. Hij trainde een jaar intensief onder begeleiding van Amanda bij ADC Studio en nam in 2016 deel aan zijn eerste wedstrijd.  

Sinds 2017 heeft hij zijn eigen paaldansschool in Apeldoorn, gedreven om zijn passie te delen met anderen. Hij kijkt terug op zijn transformatie van performer naar mentor. Toch is er nog steeds een verlangen naar de spotlights, vandaar zijn deelname aan de Culturele Pleinmarkt. Deze show is zijn persoonlijke verhaal, over het navigeren door een traditionele vrouwelijke wereld van het paaldansen als man. Ook zal één van zijn leerlingen laten zien dat paaldansen niet leeftijdgebonden is. 

Nadia is voor het eerst in een Arial Hammock geklommen tijdens circusles bij Circus Apeldoorn. Behalve hier en daar begeleiding voor optredens van Susan (Studio Firelily, Deventer) oefent ze aan de hand van internetfilmpjes. 

Arial Hammock is een lucht acrobatiekvorm welke met behulp van een doek wordt uitgevoerd. Dit spectaculaire optreden heeft verrassende momenten en is leuk voor jong en oud. 

 13.00-13.25 uur: divya kohli

Divya Kohli is een singer-songwriter. Ze schrijft en zingt haar eigen nummers op piano en gitaar en speelt ook dwarsfluit. Haar nummers bestaan uit pop songs met folk en R&B invloeden. Ze heeft van jongs af aan al een passie voor muziek. Haar nummers gaan over onderwerpen uit het dagelijks leven die haar inspireren en obstakels. Ze heeft een opleiding gevolgd aan Berklee College of Music in Boston, Amerika.

Ze heeft eerder al opgetreden in Tivoli Vredenburg in Utrecht, Muziekgebouw Eindhoven, het Pitboel theater in Limburg en op verschillende podia in Amsterdam.

Ze vertoont haar tracks op haar YouTube-kanaal waar ze duizenden trouwe volgers van haar muziek heeft: https://www.youtube.com/@DivyaKohli.

Wil je meer weten? Kijk op haar website: https://divyakohli.bandzoogle.com/home

 13.30-14.15 uur: chris breemer

Ik ben Chris Breemer, gepensioneerd software specialist en gepassioneerd amateurpianist uit Beekbergen. Op 5-jarige leeftijd werd ik op pianoles “gedaan” net als de overige familieleden. Talent was er wel zei men, maar ik had er nooit echt veel zin in. Todat ik op 15-jarige leeftijd Frédéric Chopin ontdekte, de pianocomponist bij uitstek. Zoals bij zoveel jonge mensen maakte zijn muziek een enorme indruk op me. Sinds die tijd heb ik een groot repertoire bij elkaar gespeeld, variërend van de klassieke meesterwerken tot meer eigentijdse en soms exotische stukken.

Op mijn YouTube kanaal (https://www.youtube.com/@ChrisBreemer) heb ik momenteel meer dan 500 video opnamen staan, en ben altijd bezig nieuwe video’s voor te bereiden zoals op dit moment de complete Kunst der Fuge van Bach, wat nog een heel karwei is.

Voor dit concert heb ik een klein Chopin recital samengesteld met enkele bekende en geliefde stukken. Want als je piano zegt, dan zeg je Chopin. En iedere piano liefhebber houdt van Chopin!

Het programma duurt ongeveer drie kwartier en ziet er als volgt uit:

  • Ballade Nr.1 Op.23
  • Fantaisie-Impromptu Op.66
  • Nocturne Op.62 Nr.1
  • Mazurka Op.50 Nr.3
  • Barcarolle Op.60
  • Polonaise Op.53 (Heroíque)

 14.30-16.00 Apeldoornse Popschool

Bij de Apeldoornse Popschool leer jij je instrument bespelen van ervaren docenten die hun sporen in de muziekwereld ruiterlijk verdiend hebben. Vanaf de eerste les gaan we samen aan de slag met één van jouw favoriete liedjes. Liedjes die je uiteraard zelf mag kiezen. We voelen ons zeer betrokken en maken graag samen met jou een plan van aanpak. Je kunt bij APS terecht voor zangles, gitaarles, basgitaarles, drumles, keyboardles en pianoles. Maar niet alleen het leren beheersen van jouw instrument staat op het lesprogramma. Als je het leuk vindt om in een bandje te spelen en optredens te doen voor publiek maken wij daar een belangrijke plaats in het aanbod van de Apeldoornse Popschool. Super ongedwongen!! Dat kan zowel in het klein, in een gezellige omgeving voor ouders en medeleerlingen, als in het groot, op een echt podium, met een vette lichtshow en een dikke geluidsinstallatie voor een volle zaal met veel publiek!

Meer informatie vind je op onze website https://apeldoornsepopschool.nl/