Programma

Opzet Festival Amateurkunst Apeldoorn 12, 13, 14 juni 2020

Vrijdagavondprogramma: Maestro Apeldoorn

Vrijdagavond  kan men genieten van een spetterend Maestro Apeldoorn. Bekende Apeldoorners laten zien of ze de Big Band Apeldoorn onder controle hebben en naar hun hand kunnen zetten.
Kom hen aanmoedigen! Een jury met muzikale experts  beoordeelt wie  dat het beste doet.

Zaterdagprogramma: CPM markt, muziek, zang en dans

Op zaterdag is er de beeldende kunstmarkt, die ruimte biedt aan verschillende kunstenaars en culturele instellingen. Daarnaast zijn er maar liefst 5 podia waar meer dan 40 Apeldoornse gezelschappen en artiesten optreden. Het theaterrestaurant wordt omgetoverd in een loungecafé.

Zondagmiddagprogramma: CPM muzikale crossovers

Op zondagmiddag is het podium in de Rabozaal en de foyer het domein voor bijzondere combinaties van groepen en solo-artiesten die samen nieuwe wegen inslaan. Ook hier is de toegang gratis. Doorlopend toegang.

Deelnemers

festival Apeldoornse amateurkunst

Markt

Op zaterdag is er de beeldende kunstmarkt, die ruimte biedt aan verschillende kunstenaars en culturele instellingen. Over het hele terrein verspreid staan ongeveer 100 kunstenaars van allerlei pluimage. Zij laten een kleurrijk en divers palet zien op het gebied van schilderen, tekenen, sieraden en keramiek maken etc. Aan de kunstenaars wordt gevraagd om, als het enigszins mogelijk is, actief aan het werk te zijn in de kraam, waardoor het voor bezoekers nog levendiger wordt.

Podia

Daarnaast zijn er maar liefst 5 podia waar meer dan 40 Apeldoornse gezelschappen en artiesten optreden. Zij laten zien dat zingen en dansen plezier geeft. Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden en kan mensen overhalen om zelf ook actief te worden. Een aantal van deze organisaties en groepen heeft ook een kraam en daar kan het publiek informatie opvragen en lid worden. Ook andere culturele instellingen bieden wij de gelegenheid zich op de markt te presenteren en deelnemers te werven voor het nieuwe seizoen of hun activiteiten voor het voetlicht van een groot publiek brengen.

Talentenpodium

Het theaterrestaurant wordt omgetoverd in een loungecafé. Op het podium laat jong talent aan de wereld zien wat het te bieden heeft. Er treden jonge musici, singer songwriters, close harmony zanggroepen, dichters en theatergezelschappen op.