Programma

Festival Amateurkunst Apeldoorn

Vrijdagavond 9 juni

Mini Korenfestival

Samen met de Apeldoornse Korenfederatie organiseren we een Mini Korenfestival. In de Altioszaal en het theaterrestaurant laten verschillende koren horen wat een grote verscheidenheid aan muzikale stijlen er is. Voor iedereen die wil zingen is er keus genoeg.

Zaterdag 10 juni: CPM markt, muziek, zang en dans

Van 10.00 tot 17.00 uur

Markt

Kom dat zien....
Op zaterdag is er de beeldende kunstmarkt, die ruimte biedt aan een grote diversiteit van kunstenaars en culturele instellingen. Over het hele terrein verspreid staan ongeveer 100 kunstenaars van allerlei pluimage. Zij laten een kleurrijk en divers palet zien op het gebied van schilderen, tekenen, sieraden en keramiek maken etc. Aan de kunstenaars wordt gevraagd om, als het enigszins mogelijk is, actief aan het werk te zijn in de kraam, waardoor het voor bezoekers nog levendiger wordt.

Podia

Moet je horen.....
Daarnaast zijn er maar liefst 5 podia waar 50 Apeldoornse gezelschappen en artiesten optreden. Zij laten zien dat zingen en dansen plezier geeft. Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden en kan mensen overhalen om zelf ook actief te worden. Een aantal van deze organisaties en groepen heeft ook een kraam en daar kan het publiek informatie opvragen en lid worden. Ook aan andere culturele instellingen bieden wij de gelegenheid zich op de markt te presenteren. Zij kunnen zichzelf laten zien en deelnemers werven voor het nieuwe seizoen of hun activiteiten voor het voetlicht van een groot publiek brengen.

Cultuur in beweging

Dat wil je ook doen!.....
In dit onderdeel ontdekken kunstenaars elkaars onvermoede kanten, ontmoeten kunstenaars instellingen en bedrijven en kunnen jongeren hun talenten tonen.

Workshops mangatekenen, 3D experience en fotografie
Foyer Rabozaal; 11.00 uur - 16.00 uur
Gigant, Coda en Atelier voor Architectuur en Foto organiseren voor scholieren boeiende activiteiten.

Gigant gaat met jongeren al enkele weken vóór de CPM in workshops aan de slag met het maken van japanse mangatekeningen. Tijdens de CPM maken zij hun werkstukken af en deze worden later tentoongesteld bij Gigant.

In de openbare Makerspace van het ExperienceLab van CODA leren jongeren onder andere over 3D printen en lasersnijden, kunnen ze zelf aan de slag met het bouwen en programmeren van robots en ontdekken ze de wereld van Virtual Reality.

Atelier voor Architectuur en Foto laat jongeren kennismaken met een bijzondere vorm van fotografie: cyanotype. Dit is een van de oudste vormen van fotogafie , waarbij zonder donkere kamer foto’s kunnen worden afgedrukt.

Cultuurbeurs
Bovenfoyer Rabozaal; 12.00 - 14.00 uur
Podiumgroepen willen ook in de loop van het jaar graag vaker optreden. Wij helpen ze om nieuwe podia te vinden en nodigen instellingen, scholen en bedrijven uit om hun wensen kenbaar te maken.
Op een culturele beursvloer kunnen ze afspraken met elkaar maken voor het komende jaar.

Interculturele diversiteit
Altioszaal; 13.30 - 17.00 uur
In de werkgroep intercultureel (Winc) werken culturele en maatschappelijke organisaties samen met de bedoeling om zicht te krijgen op de behoefte van mensen met een migratieachtergond voor kunst- en cultuurdeelname en in samenwerking daar een passend aanbod op te creëren. In een netwerkbijeenkomst met muziek, theater en een wereldlunch verkennen zij de mogelijkheden voor meer diversiteit in het culturele aanbod en koppelen zij vraag en aanbod.