buitenpodium

programma

Hieronder vind je inhoudelijke informatie over optredens en/of uitvoerders/artiesten. Zij hebben de teksten zelf geschreven en aan ons opgestuurd.

10.00 uur: Startmoment Culturele pleinmarkt

 

10.20 – 10.50 uur: circus apeldoorn

Het jeugdcircus van Apeldoorn is ook van de partij. Naast de lesgroepen heeft Circus Apeldoorn ook een voorstellingsgroep. Deze groep bestaat uit kinderen die al een tijdje bij het circus zitten, al net wat meer kunnen, zijn uitgenodigd voor deze groep, en het leuk vinden om samen een voorstelling te maken én op te voeren. Nog meer dan bij de circuslessen werken we hier aan creativiteit, samenwerking, en presentatie. Treden we ergens op? Dan zijn het deze kinderen die je ziet stralen op het podium! Kom ze toejuichen bij de Culturele Pleinmarkt, om 10:20 op het buitenpodium!

 

11.00-11.20 uur: vocal 055

Het Apeldoorns popkoor VocalNUL55 is opgericht in 2015 en bestaat uit een groep enthousiaste zangers en zangeressen uit Apeldoorn en omstreken. Naast de muzikale ambitie vindt het koor sfeer en plezier in het zingen van groot belang. Het repertoire bestaat uit eigentijdse popnummers, zowel Engels als Nederlandstalig. De meeste nummers zingen we vierstemmig. Vanaf begin dit jaar is Ruth Klijn onze  dirigent. Ruth heeft een veelzijdige muzikale achtergrond en is een bevlogen professional. Repeteren doen we wekelijks op woensdag van 19.30 tot 21.30 uur in de blokhut van de Scoutinggroep PPD aan de Egerlaan 7 te Apeldoorn. De leukste uitdaging is toewerken naar een optreden. Deelname aan Cultuur bij je buur en de Culturele Pleinmarkt is jaarlijks vaste prik.

Voor meer info zie onze website: www.vocalnul55.nl; we zijn ook te vinden op Facebook en Instagram.

  11.30-11.50 uur: shantykoor de boezemvrienden

“Niet de beste zangers, maar de eigen invulling van de liedjes én het enthousiasme waarmee wordt opgetreden zijn een lust voor het oog en oor.” Dit stond in een juryrapport van een concours waar we aan mee hebben gedaan. Wij denken dat je geen beter rapport kunt krijgen, want vroeger zaten op de schepen ook niet de beste zangers maar wel heel enthousiaste werkers.

Een shanty is een zeemanslied dat vroeger aan boord van grote zeilschepen werd gezongen als arbeiderslied. De shantyman zong de coupletten voor, en de bemanning zong het refrein. Er zijn verschillende soorten shanty’s, afhankelijk van het werk dat uitgevoerd moest worden aan boord van het schip. Onder shanty’s vallen ook liederen die werden gezonden in de beperkte vrije tijd aan boord.

In september 2003 is het koor opgericht en onder het genot van  een biertje, borreltje of frisje in café De Boezemvriend te water gelaten – daar komt onze naam vandaan. Helaas zijn we door de jaren heen wat mensen kwijtgeraakt, de lege plekken zouden we graag willen aanvullen. Dus heb je zin in een wekelijks avondje plezier en houd je van zingen: welkom bij Shantykoor De Boezemvrienden. Ook zijn we nog op zoek naar muzikanten (drummer, gitarist , banjospeler).We oefenen op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur o.l.v. onze dirigent Jan van de Brand bij Peakz Padel de Maten, Ambachtsveld 2. Geen ervaring? Geeft niets, zo zijn we allemaal begonnen.

Kijk voor meer informatie op onze website www.shantykoordeboezemvrienden.nl

12.00-12.30 uur: groentje kinderliedjestheater

Groentje de zeemeermin wil graag benen, en naar het vaste land. Zou haar droom uitkomen? En wat is Stippie de inktvis van plan? En wat voor schat is dat, en voor wie?

Kom maar gezellig langs en dan komen we daar samen achter. 

Interactieve theater voor kinderen van 2 tot 8 jaar. 

 

13.00-13.20 uur: apeldoorns popkoor o.l.v. reitse giesbers

Het Apeldoorns Popkoor werd opgericht in maart 2015 en bestaat uit een enthousiaste groep zangers en zangeressen. Een mooie mix tussen mannenstemmen en vrouwenstemmen:  +/- 50 leden in 5 stemgroepen. We zingen dus t/m 5 stemmige arrangementen in het genre pop (met uitstapjes). 

Waar traden wij zoal op:

Meerdere malen in de popzaal van Gigant, in Theater Orpheus en in de Grote Kerk van Apeldoorn. We speelden samen met o.a. Cadenza, Krystl en Ernest Beuving. We brachten ook eigen werk uit: onze single ‘Pieces’ werd ‘Demo van de dag’ op 3FM. Hiermee haalden we een prachtig bedrag op voor het goede doel – Serious Request. 

Het koor staat onder leiding van Reitse Giesbers. Reitse studeerde zang aan de Herman Brood Academie, gaf les aan de Babette Labeij Music Academy en werkt nu voor zijn eigen zangschool VoiceBeat in Gigant.  

Zie voor meer informatie https://www.apeldoornspopkoor.nl/.

 

13.30-13.50 uur: apeldoorns soul&discokoor fame o.l.v. wilco stronks

Apeldoorns Soul-&Disckoor FAME Is wel een bijzonder popkoor, want dit koor uit Apeldoorn richt zich geheel en alleen op de Soul & Disco muziek.  Het koor heet voluit ‘Apeldoorns Soul&Disco-koor FAME’. ​ Woensdagavond is de wekelijkse repetitieavond, van 20.00-22.00.  De oefenlocatie is in het Theehuis, Zilverweg 32 te Apeldoorn.  Fame zingt momenteel maximaal 3-stemmig (sopraan, mezzo en alt). Maar extra mannen zijn ook hier nog welkom als eventuele vaste 4e stem.

Repertoire: Heaven must be missing an Angels, We are family, Le Freak, Natural Woman, Lovely Day, Sunny, 2 DISCO-medleys en 1 SOUL-medley e.v.a. swingende popsongs.

Zie ook wilcostronkskoren.nl

 

 14.00-14.20 uur: dialectkoor apeldoorn

Het Dialect Koor Apeldoorn is in 2013 opgericht. Reden van de oprichting van dit koor was dat men de cultuur historie van het Oost-Veluws dialect wilde bewaren, voor nu en in de toekomst. Het koor zingt uitsluitend in het Nedersaksische (Oost-Veluwse) dialect. Liedjes worden door onze vertalers omgezet in het dialect en onze gitarist zet de liedjes op notenschrift. Wij treden ongeveer 20 keer per jaar met veel plezier op, voornamelijk in woonzorgcentra en verpleeghuizen op de Veluwe en in de Achterhoek (zoals Apeldoorn, Beekbergen, Hengelo Gld, Vaassen, Epe, Heerde, en Hattem). Ook op festivals en markten zijn we te zien en te horen. Het Dialect Koor Apeldoorn bestaat uit 30 mannen, die de streektaal een warm hart toedragen, graag zingen en dat stralen ze ook uit.

Het Oost-Veluws dialect is een Nedersaksisch hoofddialect, dat gesproken wordt op de Veluwe en in een klein  aangrenzend deel van de Achterhoek. Maar het wordt ook gesproken in het westelijk deel van Noord-Duitsland en in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. Het is een erkende streektaal.

Website: www.dialectkoor-apeldoorn.nl

Email adres voor optredens: eventplanner@dialectkoor-apeldoorn.nl

 14.30-14.50 uur: popkoor breakout

Het koor is in 1996 in de gemeente Voorst opgericht. Het gemengd koor telt op dit moment ruim 50 leden en staat onder leiding van Márin Kroon. Onze dirigente is jong, enthousiast en dynamisch, voor veel dingen in en wil van alles uit proberen. Zo hebben we een optreden gedaan met de Rock Band Re-Level en meegedaan met korenfestival met pianist. Ons repertoire bestaat uit popsongs van de jaren 60 tot heden, soul, ballads en evergreens. We werken voornamelijk met voor het koor geschreven arrangementen, zoals Sweet Dreams, Stil in mij, Come Back my love, Rember us this way. 

Een paar keer per jaar treden we in de omgeving op, daar beleven we veel plezier aan. In december hebben we ook kerstoptredens gedaan, met nummers van Nick en Simon en Miss Montréal.

We repeteren elke dinsdag van 20.00-22.00 uur in dorpshuis De Pompe in Wilp. We kunnen er nog wel wat mannelijke leden bij gebruiken!

Kijk voor meer informatie op onze website https://www.popkoorbreakout.nl/

15.00-15.20 uur: shantykoor kantje boord

Kantje boord uit Vaassen zong al vaker op de Culturele Pleinmarkt en is ook in 2024 hier weer graag van de partij. Het koor zingt niet ‘zo maar’ zeemansliedjes, maar authentieke shanty’s. Deze werden in vorige eeuwen óók al gezongen, door de toenmalige zeelui, tijdens het zware werk aan boord. Het was toen namelijk wél van belang dat alle mannen gelijktijdig aan de ankerketting trokken of aan de touwen om de zeilen te hijsen. Daarbij werd het tempo bepaald door de voorzanger, de shantyman, terwijl de rest van de bemanning de refreinen en/of de keerregels zong. De shantyman was dus belangrijk voor het werktempo en werd dan ook wat beter betaald dan de rest van de mannen. En hoewel Arjen, de muzikaal leider, het tijdens de repetities voor het zeggen heeft, is het bij optredens – ook nu nog – aan de shantyman om het juiste tempo aan te houden.

Zie meer op onze website https://www.kantjeboord.nl/

 

 15.30-15.50 uur: Together

Together maakt als duo samen lekkere Top 2000-muziek, onder de toepasselijke naam “Together” – Apeldoorn. Dorine zingt en Michel begeleidt haar op gitaar en met zang. Van Rock&Roll tot de Zero’s, van ingetogen of ontroerend tot uitbundig – we passen ons daarbij aan, aan de ambiance die benodigd is, maar altijd blijft gelden “Listen to the music!”

Kijk voor meer informatie op:

Facebook: http://www.facebook.com/TogetherApeldoorn/

Website:    https://togetherapeldoorn.jimdofree.com/

 16.00-16.20 uur: popkoor powerpop

PowerPop: al ruim 25 jaar hét popkoor van Apeldoorn! Met ons koor dragen we onze naam uit: een popkoor met muzikale power. Bijzondere popsongs, veel dynamiek en eigen arrangementen typeren het repertoire. Ons koor bestaat uit zo’n vijftig leden, met een evenwichtige verdeling tussen de vier stemgroepen: sopranen, mezzo-sopranen, alten en tenoren/bassen.

Dirigent Rutger de Groot maakt eigen arrangementen, en onder zijn leiding zochten we in 2023 de uitdaging op tijdens twee jubileumconcerten. Vooral Queens  ‘Rhapsody’ leverde veel positieve reacties op tijdens optredens. Begin dit jaar zijn we dan ook de studio ingegaan voor een professionele geluidsopname van deze unieke Queen-medley. Het resultaat daarvan is in mei gepresenteerd in de vorm van een videoclip.

Hits van toen, maar ook recentere nummers zingen we met veel enthousiasme en uitstraling, vaak met een bijpassende choreografie. Van ABBA en The Beach Boys tot aan Coldplay en Kensington: iedere uitvoering heeft die typische PowerPop-sound. We doen diverse optredens door het hele jaar, met meestal een optreden voor het goede doel en een kleine kersttour.

We repeteren iedere woensdagavond in Muziekcentrum DAP aan de Schorpioenstraat. Het resultaat van die muzikale en gezellige repetities laten we graag zien tijdens de Culturele Pleinmarkt!

16.20-17.00 uur: mi dushi

Mi Dushi is een school voor wereldmuziek en -dans. De school is gelegen aan het Jean Monnetpark in Apeldoorn en viert bijna zijn 25-jarige jubileum. Het cursusaanbod bestaat uit:djembé, didgeridoo en buikdansen, en je kunt er ook terecht voor workshops en schoolprojecten. De docenten van Mi Dushi zijn zeer ervaren, hun lessen kenmerken zich door inhoudelijke kwaliteit en respect voor tradities. Iedereen is altijd welkom voor een gratis proefles!

Voor meer info zie: www.midushi.nl of schrijf een mail naar info@midushi.nl

Foto: Peters Slagboom