rabobank zaal

programma

Hieronder vind je inhoudelijke informatie over optredens en/of uitvoerders/artiesten. Zij hebben de teksten zelf geschreven en aan ons opgestuurd.

10.00 – 10.20 uur: De Superkids breakers & the fantastic squad
De Superkids Breakers
De culturele pleinmarkt heeft de primeur om De Superkids Breakers in de spotlights te zetten: het is het eerste optreden van de nieuwe generatie breakdancers van De Klup Apeldoorn.
Laat je horen voor breakers Youri en Christian en onder begeleiding van docenten Anne en Patrick!

10.00 – 10.20 uur: De superkids breakers & the fantastic squad
The Fantastic Squad
Dit is de breakdance crew van De Klup Apeldoorn, bestaande uit Deveny, Marciano, Anne, Christian, Savannah en Patrick.
Elke donderdag trainen ze samen hard onder begeleiding van Patrick, en worden er nieuwe moves en coole choreo’s bedacht. Geef deze energieke, ritmische en vooral stoere breakers een hard applaus! 

10.30 – 11.00 uur: Musicalgroep colours

Musicalgroep Colours uit Apeldoorn bestaat al ruim 27 jaar. Het is een hechte, hardwerkende vereniging, boordevol talent. De leden streven ernaar om de musicalgroep elk jaar weer naar een hoger niveau te brengen, en nóg professioneler te worden. Of dit nu zit in mooiere kostuums, meer persoonlijke ontwikkelingen of een grotere naamsbekendheid – dat maakt niet uit. Zolang er maar groei zichtbaar is!

Op dit moment bestaat de club uit 27 mensen die allemaal hun steentje bijdragen aan de vereniging. Van bestuursfuncties tot PR, van decor tot kostuums. Ook zijn er mensen die zich bezighouden met sponsoring en alle digitale uitdagingen. Kortom; deze personen kunnen veel meer dan alleen op een podium staan! Al blijft dat de grote passie die deze enthousiastelingen aan elkaar verbindt. Geniet van een spetterend voorproefje van de nieuwe productie ‘Bad Girls’. Een verhaal vol machtsmisbruik, persoonlijke verhalen en opstandigheid. Geniet van Musicalgroep Colours!

Zie voor meer informatie onze website https://www.musicalgroepcolours.nl/

11.10-11.30 uur: sv dio

Bij DIO Ugchelen bieden we verschillende dansgroepen aan waarbij plezier voorop staat. Van de kleinste danseressen tot onze gevorderde groepen, in alle groepen staan we voor verbinding en energie. 

Onder leiding van enthousiaste en ervaren dansjuffen werken we in de lessen aan techniek en dans. De dansen die wij laten zien tijdens de Culturele Pleinmarkt zijn een greep uit wat wij het afgelopen seizoen hebben gemaakt samen. 

Meer informatie kun je vinden op www.dio-ugchelen.nl 

11.40-12.00 uur: haiko fertig

HAIKO maakte in 2023 met het lied ‘Door Door Door’ zijn solodebuut als singer- songwriter.

Verwonderd en geraakt door ontwikkelingsvraagstukken, gevoed met persoonlijke- en professionele ervaring en kennis als leerkracht en orthopedagoog, beschrijft HAIKO ontmoetingen met anderen en zichzelf. De verhalen zijn persoonlijk, de thema’s menselijk en herkenbaar. 

De muzikale ontwikkeling van HAIKO is breed, en gaat van klassieke instrument- en zanglessen tot deelname in muziektheaters, en als zanger, gitarist en songwriter in verschillende bands. Met Kinderliedjestheater Broodje Aap speelt HAIKO belevingsgerichte muziek- en kinderliedjes-theatervoorstellingen. 

De laatste jaren heeft HAIKO ‘Studio MuziekRaakt’ opgebouwd en zijn mix- en productievaardigheden ontwikkelt. Behalve voor zichzelf, schrijft hij ook voor- en met anderen. Zo is de eerste single ‘Schone Schijn’ van het duo Evident – die op deze dag optreedt in het theaterrestaurant –  bij hem opgenomen en geproduceerd, onder zijn label ‘MR-Records’.

 Zie ook mijn website http://www.muziekraakt.nl/

12.10-12.30 uur: Pop & rockkoor klinkt goed o.l.v. wilco stronks

‘Klinkt Goed’ is een pop- en rock koor uit Apeldoorn Onze muziek bestaat uitsluitend uit Nederlandstalige (pop- en rock-) nummers. Bij ons kan echt iedereen zingen. Wij doen namelijk niet aan verplichte audities of stemtesten. Het gaat vooral om het met elkaar iets moois presteren op zanggebied waarbij ook gezelligheid hoog in het vaandel staat. Daarbij is iedereen welkom. We zingen met plusminus 30 leden (sopranen, alten en tenoren) overwegend 2- en soms 3-stemmig. De teksten van de nummers uit ons repertoire worden voor je uitgewerkt en aan je ter beschikking gesteld. Op de oefenavonden worden deze net zolang geoefend en herhaald tot iedereen zijn of haar partij goed kent. We repeteren op donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in het Theehuis, Zilverweg 32 te Apeldoorn.

Zie ook wilcostronkskoren.nl

 

13.00-13.50 uur: improvisatietheater onderdruk

Supernieuw in Apeldoorn en nu al te zien in Orpheus. Improvisatie theatergroep oNDERDRUK neemt het publiek mee in hun volledig geïmproviseerde theater show. Met hun speciale format weten zij op basis van een kleine input uit het publiek ter plekke een volledige scene te creëren en uit te spelen.

Ondanks hun korte bestaan kunt u oNDERDRUK kennen van podia bij Gigant, in restaurant Jules Verne en natuurlijk van hun optredens tijdens het ‘Cultuur bij je Buur’ Festival. “Het leek alsof ze hier al jaren staan maar ik hoorde dat ze nog maar net zijn begonnen” aldus een nieuw verworven fan.

Op 8 juni zal oNDERDRUK met 6 geselecteerde leden onder eigen regie optreden. Zelfs hun podium icoon Tamara Mast(o.a. bekend als Engel van Hallmark) komt hiervoor naar Apeldoorn en ook straatartiest Jens Oomen zal aanwezig zijn (o.a. bekend als horrorclown tijdens Horrorzone)

Zorg dat u stevig in uw stoel zit want deze theatergroep zorgt zonder twijfel voor een sensationele roller coaster aan emoties. Houdt kinderen maar thuis, het gerucht gaat dat de gelijktijdig geprogrammeerde dames van K3 ook van plan zijn aan te sluiten in de publiek bij oNDERDRUK.

Graag een daverend applaus voor autentiek Apeldoorns improvisatie theater…

Kijk voor meer informatie op onze website https://www.onderdr.uk/

14.00-14.20 uur: apeldoorns popkoor o.l.v. reitse giesbers

Het Apeldoorns Popkoor werd opgericht in maart 2015 en bestaat uit een enthousiaste groep zangers en zangeressen. Een mooie mix tussen mannenstemmen en vrouwenstemmen:  +/- 50 leden in 5 stemgroepen. We zingen dus t/m 5 stemmige arrangementen in het genre pop (met uitstapjes).

Waar traden wij zoal op:

Meerdere malen in de popzaal van Gigant, in Theater Orpheus en in de Grote Kerk van Apeldoorn. We speelden samen met o.a. Cadenza, Krystl en Ernest Beuving. We brachten ook eigen werk uit: onze single ‘Pieces’ werd ‘Demo van de dag’ op 3FM. Hiermee haalden we een prachtig bedrag op voor het goede doel – Serious Request.

Het koor staat onder leiding van Reitse Giesbers. Reitse studeerde zang aan de Herman Brood Academie, gaf les aan de Babette Labeij Music Academy en werkt nu voor zijn eigen zangschool VoiceBeat in Gigant.

Zie voor meer informatie https://www.apeldoornspopkoor.nl/.

 

14.30-15.15 uur: Joji school of arts

Volgende maand (juli) staan de dansers, zangers en acteurs van Joji School of Arts in de grote zaal hiernaast – in de Hanoszaal. Zij bereiden zich voor op hun eindshows. Vandaag laten zij hier, op de Culturele Pleinmarkt, alvast een voorproefje zien. U wordt getrakteerd op een feestelijke compilatie vol zang en dans, door verschillende groepen en stijlen. Veel plezier!

Kijk voor meer informatie op onze website www.jojischool.nl

15.25-16.00 uur: pop & rockkoor o.l.v. jennifer maaskant

Pop & Rock Koor Apeldoorn: een enthousiast koor waar iedereen welkom is! Geen leeftijdsgrenzen, audities of stemtesten, zin om te zingen is alles wat nodig is! We zingen met een krachtige sound, zonder tuttige poespas en weten goed en gezelligheid prima te combineren. Elke maandagavond repeteren we in het Bolwerk aan de Ravelijn onder leiding van dirigent Jennifer Maaskant. Van swingende evergreens tot een pittige rocksong, van een vrolijk up-tempo Top 40 hit tot een prachtige ballad – en we zingen alles vierstemmig.  Met elkaar repeteren voor optredens vinden we het leukste wat er is. We zijn heel gastvrij, langskomen bij het koor kan en mag altijd, de deur staat open tijdens repetities! Hoe meer zangers, des te meer gezelligheid én met een mooie sound! Kijk voor meer informatie op https://www.poprockkoor.nl/.