restaurant 055

programma

Hieronder vind je inhoudelijke informatie over optredens en/of uitvoerders/artiesten. Zij hebben de teksten zelf geschreven en aan ons opgestuurd.

10.00 – 10.20 uur: duo bagage

Zo’n goede 15 jaar spelen Hugo de Jong (piano) en Ton van der Gaag (zang) samen onder de naam Duo Bagage. Franse chansons en Nederlandstalige luisterliedjes zijn hierbij voor hen een bron van inspiratie. Het repertoire van dit duo is opgebouwd uit bekende en minder bekende liedjes van onder andere Ramses Shaffy, Alex Roeka, Yves Duteilh, Serge Reggiani en Charles Aznavour.

De chansons variëren van aard – van melancholisch naar licht en van serieus naar luchtig.Het is niet onbekend dat sommige Nederlandstalige klassiekers hun oorsprong kennen in het Franse chanson. Voor Duo Bagage is dit gegeven de aanleiding om een dergelijke klassieker ook ten dele in het Frans te vertolken.

10.30 – 10.50 uur: vocal group add9 o.l.v. wilco stronks

Vocalgroup ADD9 is kleine ambitieuze vocalgroup die in september 2018 is gestart  o.l.v. Wilco Stronks. In de samenstelling sopraan, mezzo, alt en bariton met een maximale bezetting van 4 zangers/zangeressen per stemgroep zingen zij pittige arrangementen van de hand van hun dirigent. Naast a capella zingen, kunnen ze ook allen samen met eigen microfoon zingen waardoor er altijd een mooie professionele klank ontstaat. Natuurlijk altijd vol energie, geven zij naast intieme kleine optredens ook spetterende optredens als een echte showact.​

Vocalgroup ADD9 vernoemd naar het favoriete akkoord van hun dirigent, krijgt regelmatig vocal coaching van top coach Jeffrey Zuhdy  (o.a. Montezuma’s Revenge, Intermezzo en The Soul of Motown).​

Momenteel bestaat Vocalgroup ADD9 uit 13 zangers & zangeressen en repeteert op de dinsdagavond.

Zie ook wilcostronkskoren.nl

11.00-11.20 uur: Deventer Sax Department

Dit orkest bestaat uit een groep enthousiaste en ambitieuze saxofonisten en is in januari 2011 opgericht door saxofonist/klarinettist Arjen van El. Het orkest repeteert wekelijks op donderdagavond in Deventer en daarbij wordt steeds toegewerkt naar een leuke gelegenheid om voor publiek te spelen.

De stukken die gespeeld worden, zijn speciaal voor deze bezetting gearrangeerd en soms zelfs gecomponeerd. Het repertoire bestaat uit swingende jazz, bossa nova’s, ballads en

popsongs. In veel stukken is ruimte voor improvisatie, wat de muziek nog boeiender maakt om naar te luisteren. De bezetting bestaat uit sopraan-, alt-, tenor- en bariton-saxofoons.

Zie ook https://www.arjenvanel.nl/

11.30-11.50 uur: anique aalten

Ik ben Anique Aalten en ik ben 20 jaar oud. Ik heb zingen altijd al leuk gevonden maar durfde nooit voor iemand te zingen, zelfs voor mijn ouders niet. Toen ik één van de hoofdrollen kreeg bij mijn eindmusical van groep 8 hoorde daar ook een solo nummer bij, wat ik super eng en spannend vond… Ik kreeg achteraf veel complimenten en heb toen besloten, na veel twijfelen, zangles te nemen. Sindsdien volg ik mijn zanglessen bij Reitse Giesbers van Voicebeat. Ik heb in de tussentijd in verschillende bandjes gezeten en op verschillende plekken mogen optreden, iets wat ik fantastisch vind om te doen! Ik kan heel erg mijn gevoel kwijt in muziek en vind het mooi om dit over te kunnen brengen op het publiek. Zingen is één van mijn grootste hobby’s, maar ik vind het ook heerlijk om dingen te doen met vrienden/vriendinnen. Naar het terras, stad of bijvoorbeeld een filmpje kijken op de bank met wat lekkers. Ik hou van gezelligheid, dingen ontdekken en kan heel erg blij worden van de kleine dingen. Ik geniet volop van wat ik doe.

12.00-12.30 uur: Van Eldiks

Ruud is een veelzijdige muzikant, bekend om zijn  zang en pianospel in de genres soul, blues en pop. Zijn zoon Sander heeft zijn liefde voor muziek geërfd en speelt gitaar, waarbij hij dezelfde muziekstijlen omarmt. Samen vormen ze een dynamisch duo, waarbij Ruud’s stem en pianospel prachtig samengaan met Sander’s gitaarspel. Hun optredens staan bekend om hun harmonieuze samenwerking en emotionele impact, en ze weten altijd hun publiek te boeien met hun muzikale talent.

13.00-13.50 uur: evident

Na elkaar jaren niet gesproken te hebben, kwamen oud-schoolgenoten Naomi Dijkstra en Jelmer Smink elkaar weer tegen. Naast de uitgebreide ervaring die beiden hadden binnen de muziek, bleek er ook een sterke muzikale chemie te zijn. Dit inspireerde Jelmer om een duet te schrijven, waarmee ze besloten te auditeren voor een theaterproductie in Orpheus, Apeldoorn. Dit bleek een succes en met veel plezier gingen ze samen verder als het muzikale duo Evident. Afgelopen najaar werden ze gevraagd door producer en eigenaar van MR Records Haiko Fertig met de vraag of ze hun debuutsingle Schone Schijn bij hem op zouden willen nemen. Een vraag waar ze niet lang over na hoefden te denken. Naar aanleiding van het succes hiervan, is ook een tweede single opgenomen die zeer binnenkort op alle streamingdiensten zal verschijnen.

Het repertoire kenmerkt zich door een mengeling van Nederlandse en Engels covers in een uitgeklede versie, maar wordt ook steeds verder aangevuld met zelfgeschreven Nederlandstalig werk. Vermeng dit met een gezonde dosis humor en een klein beetje diva gedrag en je hebt het dynamische duo Evident perfect samengevat!

14.00-14.30 uur: mystic

Mystic zorgt voor een muzikaal huiskamer gevoel.

Ooit begonnen als een mysterieus stel, zijn Inge (piano/zang) en Henne (gitaar/zang) inmiddels uitgegroeid tot een geliefd ‘huis, tuin en café duo’. Zij brengen covers van artiesten zoals Chris de Burgh, Carrie Underwood, Keb’ Mo’, Eric Clapton, Avicii, Alanis Morissette, Elton John en vele anderen. Van gevoelige ballads tot aanstekelijke feelgood hits, Mystic weet elk nummer een eigen ‘jasje’ te geven.

Mystic heeft een ongedwongen aanpak. Inge en Henne hebben zichtbaar plezier in het maken van muziek. Dit werkt aanstekelijk en creëert een intieme, gezellige sfeer waarin het publiek zich al snel thuis voelt.